Marktontwikkeling richting pay as-you-go

Het implementeren, beheren en onderhouden van de IT-infrastructuur, inclusief het hele ecosysteem van apparatuur en software, is voor de meeste organisaties een flinke kostenpost. Daarnaast legt dit veel beslag én druk op de IT-afdeling.

Veel organisaties verschuiven daarom hun budgetten naar een op services gebaseerd model met pay-as-you-go. Denk aan Software-as-a-Service, tot zelfs aan Infrastructure-as-a-Service. Dit blijkt ook een uitstekend businessmodel voor hardware.

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de bedrijven interesse heeft om over te stappen op een ‘as-a-Service’-model voor hardware. Grote aantrekkingskracht daarbij is het verschuiven van het budget van investeringen (Capex of Capital Expenditure) naar operationele kosten (Opex of Operational Expenditure). Tegelijkertijd wordt de werkdruk verlaagd voor zowel IT-afdeling als voor inkoop en management.

Wat is Tech-as-a-Service nou precies?

Tech-as-a-Service, is het TD SYNNEX programma dat het jou als partner mogelijk maakt om zelf via Intouch lease en huur abonnementen op een geautomatiseerde manier aan te maken voor jouw eindklanten. In deze overeenkomsten kunnen zowel hardware, software als eigen services worden opgenomen. Zo ontstaat een pakket waarmee de klant optimaal kan worden voorzien van een technisch hoogwaardige en flexibele oplossing die binnen de door hen gestelde budgetten blijft zonder kapitaalinvestering. Organisaties kunnen op deze manier hun IT-budget optimaliseren terwijl ze toegang krijgen tot de nieuwste technologieën.

Tech-as-a-Service werkt volledig digitaal, met onmiddellijke kredietcontroles en gepersonaliseerde offertes binnen enkele minuten.

Er zijn meerdere financieringspartners beschikbaar binnen het TaaS programma om jou als partner een aantrekkelijke reeks financieringsopties te bieden waarmee je jouw aanbod aan abonnementen kunt uitbreiden. Met gebruik van de Subscription Builder, die volledig is geïntegreerd in InTouch, kun je hardware, software en services van verschillende leveranciers in één oplossing bundelen en in de vorm van een abonnement aan jouw eindklanten aanbieden.

Program Partners

 • HP logo

Wat zijn de voordelen?

Met TD SYNNEX’s Tech-as-a-Service kan elke organisatie de vaak beperkte IT-budgetten maximaliseren. Zonder grote investeringen in technologische oplossingen, worden de IT-kosten van een kapitaalsinvestering omgezet in operationele bedrijfskosten waarbij alle producten en diensten terug te vinden zijn op één factuur. Een eenvoudig, kosteneffectief periodiek Tech-as-a-Service-plan voor klanten maakt ook het beheren van de budgetten gemakkelijker.

Dit betekent TaaS voor jou als reseller:

 • Meer variatie in offertes, keuze uit aanschaffen of betalen voor gebruik.

 • TaaS realiseert omzetpotentieel omdat de uitgaven van de eindklant verschuiven naar operationele kosten.

 • Recurring business doordat je ruim voor afloop van het contract met de klant in overleg kunt over vernieuwen van de producten.

 • Toegang tot een (CRM-)omgeving/pijplijn waarin de reseller de eindklanten kan beheren.

 • Meer bijverkoop in de vorm van accessoires (lage kosten per maand).

 • TD SYNNEX’s Tech-as-a-Service is volledig geautomatiseerd en 24/7 beschikbaar.

En dit zijn de voordelen voor uw klanten:

 • Maximaliseer het operationele IT-budget.

 • Beperk per direct IT-investeringen, gebruik vrijgekomen budget voor strategische prioriteiten.

 • Lagere eigendomskosten (Total Cost of Ownership).

 • Snellere toegang tot de nieuwste technologieën, en IT is altijd up-to-date.

 • Alle technologie, producten en merken kunnen via TaaS worden verkregen.

Hoe werkt Tech-as-a-Service?

TD SYNNEX’s Tech-as-a-Service is beschikbaar voor al onze resellers. Zodra aan enkele voorwaarden is voldaan, kun je deelnemen aan het Tech-as-a-Service-programma en krijg je via InTouch toegang tot het TaaS portaal waar je abonnementen kunt afsluiten. Dit doe je door met jouw bestaande account op het TD SYNNEX InTouch platform in te loggen. Hier kun je een offerte samenstellen. Selecteer de gewenste producten en kies ‘offerte genereren’. Vul de gegevens in van de eindklant en stuur de offerte op.

Zodra de klant de offerte accepteert:

 1. Completeer je de gegevens en converteer je dit naar een abonnement
 2. Dit activeert de verbinding met de bank die een real-time credit check uitvoert
 3. Na goedkeuring zijn de eindgebruikerscontracten te downloaden en kun je die naar de klant sturen
 4. Vervolgens plaats je een bestelling met behulp van InTouch
 5. En lever je de apparatuur